/

3 veckor har gått av praktiken hos Vi i Villa

pressvisning hos indiska

 

Vad jag gör på praktiken

Jag jobbar främst med att skriva olika webbtexter. Jag har skrivit ”klickers” bland annat ikea-hacks till barnrum, 10 huskurer mot olika sjukdomar och hur du kan piffa till tedrickandet.

Men jag har också översatt vissa danska och norska artiklar till svenska, bland annat vad man kan använda sina gamla tidningar till.

 

SEO-tänket

Innan jag skriver mina webbtexter så gör jag en sökordsanalys via Google Adwords. Där kan jag se vilka sökord i kategorin man söker mest på. Sedan utformar jag texterna utefter dessa sökord. Det är lite klurigt men roligt, och jag känner att det går framåt med mina texter.

 

Praktik på en tidningsredaktion

Men jag skriver inte bara för webben utan kommer även ha med en artikel i nästa nummer. Tycker det är jätteroligt att jag får vara på en tidning, har alltid velat testa hur det är att jobba på en tidning – och jag tycker det är fantastiskt. Det är också kul att jag får skriva både för webb och tryck då det är lite olika saker att tänka på.

 

Andra roligheter på praktiken

Mitt praktiserande har inte bara bestått utav att vara på själva redaktionen. Jag har även fått följa med på tre pressvisningar hittills. Förhandsvisningar på olika julkollektioner har det varit, tycker det är toppen, man blir inspirerad och man får ännu lite mer insikt i det vi faktiskt skriver om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *